VideoCache

1.9.4 Youtube Error

by Tristram on 18 Apr 2010

Hi All,

Still having issues with 1.9.4 getting youtube, all other sites work but youtube is still giving this error

http://pastebin.com/GBcp5zbe

"ALTERNATE_URL_OPEN_ERR YOUTUBE HTTP ERROR : 403 : An error occured while retrieving the alternate video id."

Any help?

8 Answers

by eugenevdm on 18 Jun 2010

Just upgraded to 1.9.5 and also getting:

2010-06-18 06:51:51,513 21708 x.x.214.178 NKC66tk8_r4 DOWNLOAD_ERR YOUTUBE HTTP Error 403: Forbidden
2010-06-18 06:58:28,061 21597 x.x.17.214.178 i0od_kBbzzI ALTERNATE_URL_OPEN_ERR YOUTUBE HTTP ERROR : 403 : An error occured while retrieving the alternate video id.  http://www.youtube.com/get_video?video_id=i0od_kBbzzI&t=vjVQa1PpcFP0zoRb1a1Gi_aKkJCJrSLCC7T6LmiARRo=&el=detailpage&ps=&fmt=34&asv=2

Please assist.

by eugenevdm on 20 Jun 2010

I have the same problem:

2010-06-20 12:13:49,206 19779 x.x.214.15 klv-asQ92a0 ALTERNATE_URL_OPEN_ERR YOUTUBE HTTP ERROR : 403 : An error occured while retrieving the alternate video id.  http://www.youtube.com/get_video?asv=3&el=detailpage&video_id=klv-asQ92a0&t=vjVQa1PpcFPYcwEZVw4h8wY-eQkSm6m8rSopynVZT9w=&fmt=34

Somebody suggested setting up multiple IPs and round-robin but I don't know how to do it. Any other suggestions please?

by eugenevdm on 20 Jun 2010

I have a similar problem. After I added the localhost to proxy= statement I get the problem a lot less. My line reads:

proxy = http://127.0.0.1:3128/

However I am still getting the problem albeit less frequently. So now I am trying another solution from here in the forum, namely round-robin on multiple IPs. First I used Webmin to add another public IP to my squid box. Now I am researching balance_on_multiple_ip and tcp_outgoing_request and X-Forwarded-For but I am getting nowhere. Please assist.

by landysaccount on 19 Nov 2010

My videos are not being cached due to error:

2010-11-19 10:10:48,857 24504 172.16.100.138 IRlMSWUbX0s DOWNLOAD_HTTP_ERR YOUTUBE HTTP ERROR : 204 : An error occured while retrieving the video.  http://www.youtube.com/get_video?tmi=1&video_id=IRlMSWUbX0s&el=detailpage&t=vjVQa1PpcFMd1l7gx98Oou3anlZc2J3mQH6LdOyJOJI=&asv=3&fmt=34

It was working fine for a while. But, now I added another dsl line and have a tplink load balancer that mixes up the two and outputs to one ip which is my default gw for our network gw.

How can I setup squid to run on multiple ips eventhough is really running on one external ip. Please guide me to where I can fix this problem.

Thanks in advanced for your help.

by landysaccount on 20 Nov 2010

I am having problems as well with the 204 error:

2010-11-20 12:19:49,354 7319 172.16.100.138 AVEWRMbGYww DOWNLOAD_HTTP_ERR YOUTUBE HTTP ERROR : 204 : An error occured while retrieving the video.  http://www.youtube.com/get_video?t=vjVQa1PpcFOR8d5vIa5a-YxOOAeCPKvkOv8p_tn3RFY=&asv=3&fmt=35&tmi=1&video_id=AVEWRMbGYww&el=detailpage

I have 3 dsl lines connected to a load balance, the load balance is connected to our gw. Videos are not getting cached. Please guide me to where I can find a solution to that problem.

Thanks in advanced for you help.

by Kulbir Saini on 2 Dec 2010

Hi!

HTTP 204 status means server didn't reply with any content at all. Is it occurring with only a few videos or all of them?

Thanks!

by landysaccount on 13 Dec 2010

This is happening with most videos.

by Kulbir Saini on 30 Dec 2010

Hi!

Version 1.9.7 fixes this issue.

Thank You!

You need to sign in. Please sign in to add answer to this question.