VideoCache

[Resolved] Strange Error

by Anonymous on 28 Jan 2009

I have videocache 1.7 working now. It downloads the videos and I see the .flv file on my disk.

The problem is that when watch the same video (youtube) it says "The video is no longer available" and in my logs I see the following over and over .. any ideas??

2009/01/28 10:33:52| WARNING: Forwarding loop detected for:
GET /videocache/youtube/XsCjzHHp_VE.flv?origin=nyc-v115.nyc.youtube.com&video_id=XsCjzHHp_VE&ip=66.78.99.27&region=0&signature=90122C99C6DF85BFB0D6D96087A20F292A0DD362.B9E524A5B2FE2A2A4DE04344CCC0AB38DD388C50&sver=2&expire=1233178460&key=yt1&ipbits=0 HTTP/1.0
Host: 66.78.99.29
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5
Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
Accept-Language: en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding: gzip,deflate
Accept-Charset: ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Via: 1.1 accel-01.ripnet.com (squid/3.0.STABLE8), 1.0 accel-01.ripnet.com (squid/3.0.STABLE8)
X-Forwarded-For: 66.78.98.25, 66.78.99.29
Cache-Control: max-age=259200
Connection: keep-alive

8 Answers

by Jamie Orzechowski on 28 Jan 2009

Looks like it's doing it for all sites now .. i tested with redtube and after the video is cached it will not play anymore and I get a forwarding loop error in my logs

==> /var/log/squid3/cache.log <==
2009/01/28 10:42:12| WARNING: Forwarding loop detected for:
GET /videocache/redtube/M4GGMJ10L.flv?start=0 HTTP/1.0
Accept: */*
Accept-Language: en-US
Referer: http://www.redtube.com/_playerx/flash/client_players/redtube/xmoov-flv-player3.swf
x-flash-version: 10,0,12,36
Accept-Encoding: gzip, deflate
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)
Host: 66.78.99.29
Via: 1.1 accel-01.ripnet.com (squid/3.0.STABLE8)
X-Forwarded-For: 66.78.98.25
Cache-Control: max-age=259200
Connection: keep-alive
by Kulbir Saini on 28 Jan 2009

Hi Anon, Jamie,

Have you set your cache_host option correctly? Are you using some kind of forwarding for your http traffic on proxy?

Are you able to browse http:///videocache/ and subdirectories there?

Providing more details would help.

Thank You!

by Jamie Orzechowski on 28 Jan 2009

I have 2 IP's on my machine because my cache listens on port 80. So 66.78.99.27 is my apache and 66.78.99.29 is my squid

both listen on port 80

I can browse correctly to my URL/videocache and watch the files that have downloaded ...

but when I try from the video's website I just get a forwarding loop error.

by Kulbir Saini on 28 Jan 2009

Jamie,

Set cache_host to the IP which you are using for Apache. I mean 66.78.99.27. That should solve your problem.

Thank You!

by Jamie Orzechowski on 28 Jan 2009

that worked thanks!

by Kulbir Saini on 28 Jan 2009

Nice to hear that!

by Anonymous on 28 Jan 2009

Hi, my problem is, the proxy user write the log file videocache.log, but not write in the harddisk over the directory ejample /videocache/youtube/, some idea?
sorry for me english

by Kulbir Saini on 28 Jan 2009

Hi Anon,

I couldn't really get your question. But if you are looking for videocache logfiles, they are in /var/log/videocache/.

Thank You!

You need to sign in. Please sign in to add answer to this question.