VideoCache

squid dead after configuring it with videocache

by Anonymous on 24 Mar 2009

Hi !!

cache-server:/etc/squid # /etc/init.d/squid status
Checking for WWW-proxy squid                                                                                                       dead

cache-server:/etc/squid # /etc/init.d/squid start
Starting WWW-proxy squid - Warning: /var/run/squid.pid exists !                                                                    done

AFTER A MINUTE

cache-server:/etc/squid # /etc/init.d/squid status
Checking for WWW-proxy squid                                                                                                       dead

the squid goes dead for about a minute after starting when i add the videocache configuration lines at squid.conf

Thank You

4 Answers

by invisible on 25 Mar 2009

anyone there !!!

by Dale on 25 Mar 2009

Make sure that your path to videocache is correct within squid. I noticed when I installed that videocache is now by default installed in /usr/share/videocache

Dale

by invisible on 25 Mar 2009

hi Dale!!

the path to videocache is correct /usr/share/videocache this is my path to videocache.py and the path to python /usr/bin/python is Ok but its something else i cant resolve..

#-- videocache config for squid
url_rewrite_program /usr/bin/python /usr/share/videocache/videocache.py

Kind Regards

by Dale on 25 Mar 2009

Have you checked your squid cache.log for errors?

You need to sign in. Please sign in to add answer to this question.